A murit un fost primar de comună, profesor iubit de comunitate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1
2856

Comunitatea din Vutcani este în doliu și își plânge un om care a scris istorie, un stâlp al comunității, fără de care multe generații nu ar fi ajuns acolo unde sunt astăzi, adică persoane educate și respectate în diverse colțuri ale României. La 81 de ani, profesorul Valentin Vicol a spus ”Adio” acestei lumi, luând cu el dragostea și iubirea față de locurile în care a trăit toată viața.

Fost primar al comunei, în două rânduri, în 1900, pentru câteva luni, și în mandatul 1992-1996, profesorul Vicol a reușit să realizeze o investiție emblematică pentru județ, barajul de la Poșta Elan, fiind și cel care s-a zbătut ca Vutcaniul să prindă fonduri pentru alte investiții în comună.

Cu glas trist, vutcănenii i-au adus un ultim omagiu celui care a fost profesor de matematică zeci de ani.

”O veste tristă pentru comunitatea locală: ne-a părăsit profesorul Vicol Valentin. Născut în 1940, ”domn’ Vicol” a lăsat ca profesor o amprentă inegalabilă asupra multor generații de elevi.

Profesorul de matematică, al cărui nume tăia orice respirație la începerea orelor, a contribuit într-un fel sau altul la formarea percepției școlare. Cu zile bune sau mai puțin bune, pentru unii dintre noi timpul a trecut alaturi de profesorul căruia îi plăcea să glumească la stângăciile noastre.

Cu siguranță, ați jucat fotbal alaturi de el în zilele de primăvară… cu siguranță v-au tremurat fălcile la stânga lui scurtă.

La începutul anilor ’90, a intrat în politică, dorind să facă ceva pentru noi, vutcănenii, dar vremurile tulburi nu l-au ajutat prea mult. În 1990, printr-o adunare sătească, a reuşit să aprobe construcția barajului de la Poşta-Elan, cu un luciu de apă de 140 ha, construcția începând în 1992. La sfârşitul mandatului de primar, în 1996, a obținut finanțarea pentru încă două baraje pe râpa Vutcani şi a unor gabioane, fără de care partea de nord a satului ar fi rămas izolată.

Mulțumim pentru tot, domnule profesor! Odihnă veșnică!”, este mesajul transmis de locuitorii Vutcaniului, pe rețelele de socializare.

Dumnezeu să-l ierte!

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here