De ce Moldova și Vasluiul nu au autostrăzi? Pentru că fruntașii PSD din Ardeal, nevotați de nimeni acolo, conduc România de 30 de ani!

0
1406

Toată Moldova se plânge de lipsa autostrăzilor, însă de 30 de ani se întâmplă un lucru cel puțin ciudat. România este condusă, indiferent de guvernări, doar de politicieni proveniți din Ardeal. Mai nou, PSD – partid care este votat masiv în Moldova – și-a dat cu stângul în dreptul și a pus un viceprimar din Timiș, pe Sorin Grindeanu, cel care a luat voturi pentru PSD la alegerile parlamentare cam cât a adunat organizația PSD din municipiul Vaslui. Cu excepția ministrului de la Muncă, Moldova nu are niciun ministru. Jenant, domnilor politicieni de la PSD, ați abandonat Moldova din nou!

Moldova va sta pe loc și va privi, mult timp de acum încolo, la pozele cu autostrăzi, având o clasă politică de toată jena. Indiferent ce partid a condus România, Ardealul a prins majoritatea posturilor de miniștri, din poziții cheie, precum Transporturi, Finanțe, Dezvoltare. Normal, acolo s-au făcut și autostrăzile, deși regiunea istorică Moldova are aceleași drepturi ca și regiunea Ardeal, toți suntem români.

Acum, odată cu intrarea la guvernare a PSD, moldovenii se așteptau să se întâmple o minune. Dar, ce să vezi? Un buzoian care conduce PSD-ul, Marcel Ciolacu, pune un timișorean, pe Sorin Grindeanu, pe postul de viceprermier. Ce anunță, la foc automat, Grindeanu, imediat ce a ajuns în Guvern? Investiții masive în orașul său natal! La Finanțe, este pus un bucureștean, Câciu, la Transporturi – Grindeanu, din Timiș, la Ministerul Familiei – un bucureștean, Firea… Lista poate cotinua.

Liderii PSD tratează Moldova ca pe o mașinărie de adus voturi, însă care nu merită niciun post important de ministru. Singurul moldovean din guvern este Marius Budăi, de la Muncă. Restul ministerelor revin Ardealului sau Bucureștiului. Apropo, ce merite are Dâncu de ajunge ministrul Apărării, când PSD ia rezultate rușinoase la Cluj, oricare ar fi alegerile? Cum să mai ai tupeul să vii și să ceri post de ministru PSD, când tu nu ești în stare să faco nimic în județul tău, ca politician PSD?

Din păcate, asta e realitatea. Când îl pui pe bănțeanul Grindeanu la Transporturi, în loc să găsești un specialist din Moldova, e normal ca toate investițiile în infrastructură să meargă în Banat și Ardeal. Rușine, Ciolacu, rușine, PSD, ați trădat din nou Moldova!

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here