Le-a ajuns cuțitul la os! ”Merg în audiență la PreaSfințit, pentru o procesiune cu icoane pe toate ulițele satului Corni Albești! Prea multe crime, prea multe!”, spune Ionel Sandu, fiu al satului

0
1841

Îngrozit de dubla crimă care a șocat satul său natal, Corni Albești, un fiu al satului, cunoscut pentru iubirea față de locurile în care a crescut și s-a format, Ionel Sandu, managerul Radical Grup, solicită PreaSfințitului Ignatie, Episcopul Hușilor, organizarea unei procesiuni pe toate ulițele satului Corni Albești, ca o încercare de a readuce valorile tradiționale la matcă, într-o comunitate zguduită de drame. În ultimii 15-20 de ani, satul Corni Albești a fost zguduit de mai multe crime și tentative de omor, iar măcelul din familia Chirilă, de duminică dimineață, pune capac la o situație și așa explczivă.

”Iubesc satul copilăriei mele, dar așa nu se mai poate! Efectiv, sunt îngrozit de ceea ce s-a petrecut la Corni Albești, duminică. Am crescut într-un sat cu frică de Dumnezeu, cu oameni care se respectau și se ajutau. Acum, nu trece unul-doi ani să nu auzi de o crimă. Unul s-a întors din străinătate și i-a băgat cuțitul în inimă soției, un altul i-a zdrobit capul unui prieten, altul a ucis pentru nu știu ce bunuri… Sunt multe, multe, prea multe crime în Corni Albești!

Voi merge în audiență la Episcopul Hușilor, alături de preotul satului, pentru a-l ruga pe PreaSfințit să ne dea binecuvântare, să organizăm o procesiune cu 20-30 de preoți, să scoatem icoanele din biserică și să facem o procesiune pe toate ulițele satului. Am ajuns într-un moment în care este nevoie de credință, oamenii nu trebuie să-și trăiască viața numai cu alcool și, mai apoi, să ajungă la omor. Nu se mai poate! Să ieșim în stradă, tot satul, toți fiii satului, să vedem ce este de făcut, pentru că ne-am săturat să auzim numai de omoruri în Corni Albești”, spune Ionel Sandu.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here