Vitezomanii de pe drumurile vasluiene trași pe dreapta. Peste 30 de permise reținute

0
228

În perioada 4-5 decembrie 2021, polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză admise. De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 50 de polițiști, au fost verificate aproximativ 350 de vehicule și au fost testați alcoolscopic peste 200 de conducători de vehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 271 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice și legislației conexe, în valoare de peste 237.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 41 de permise de conducere și a fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (34) și alte abateri (7). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost următoarele: constatarea defecțiuni tehnice (7) și alte abateri (2). Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (2).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!