Deputatul Popica reacționează în urma speculațiilor legate de „Legea Porcului”: „PSD nu va îngrădi niciodată dreptul românilor de a creste porci”

0
439

Noua lege a porcului, în formatul deja validat de Senatul României, interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Al șaselea devine ilegal și aduce minimum cinci mii de lei, amendă. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că ar trebui lăsați să crească câte animale vor. Această lege naște adevărate controverse dar, deputatul vasluian Eduard Popica reacționeză și dă asigurări crescătorilor de animale că această lege nu va afecta crescătorul onest.

”Stimați vasluieni, au apărut tot felul de speculații in ultima vreme in ceea ce privește o anomalie intitulată “Legea porcului” și de aceea ma văd obligat sa aducem niste lămuriri in ceea ce privește poziția Partidului Social Democrat vis-a-vis de aceasta lege: PSD îi asigură pe români că vor putea să crească și să reproducă, în continuare, porc în gospodărie. Acest lucru face parte din tradiția noastră și nu are cum să se schimbe. În egală măsură, PSD susține măsurile riguroase care să protejeze industria și marile ferme românești de creștere a porcilor. Limitarea și combaterea pestei porcine, adevărat flagel în special pentru marii crescători, impune obligativitatea avizului veterinar pentru porcii din gospodărie și a respectării unor condiții în creșterea și reproducția animalului.

Nu se interzice creșterea porcului în gospodărie! Gospodarul român onest înțelege foarte bine cât de importantă este sănătatea animalelor pe care le crește cu trudă și că trebuie să aibă grijă să nu alimenteze și să întrețină transmisia unor boli care pot pune pe butuci industria de creștere a porcului. Numai prin colaborare onestă gospodar – instituții putem avea cu toții de câștigat!”, spune deputatul Eduard Popica.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!