Substanțe dopante descoperite în bagajele unui moldovean de 22 de ani

0
272

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr moldovean asupra căruia au descoperit unsprezece recipiente ce conțineau substanţe dopante de risc. Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un autoturism, un cetăţean moldovean, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele bărbatului, ascunse şi nedeclarate, unsprezece recipiente de sticlă care erau inscripţionate cu denumirea unor substanţe dopante de risc incluse în lista substanţelor interzise.  

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat fiolele pentru folosire proprie şi nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are voie să le introducă în România sau că sunt substanţe dopante de risc, intenţionând doar să meargă în vizită la nişte prieteni în municipiul Bucureşti, neinformându-se despre legislaţia în domeniu.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul  de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc fără autorizație emisă de autoritățile competente. Întreaga cantitate de substanțe dopante a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!