Zestrea Fălciului mai bogată cu 17 km de asfalt. Sute de gospodării din Copăceana, Rânzești și Fălciu au scăpat de noroaie.

0
516

Ieri, la Fălciu a avut loc recepția drumurilor executate de firma Viacons Rutier Huși, un proiect executat impecabil de drumarii huseni. Sute de gospodării din Rânzești și Copăceana beneficiază acum de drumuri asfaltate, fiind realizate căile de acces spre principalele instituții din comună. Proiectul s-a dovedit unul de anvergură ținând cont de faptul că vorbim aici de aproximativ 17 km de asfalt, cu o valoare de peste 21 milioane de lei noi, finanțat prin PNDL1. Lucrarea s-a dovedit una de excepție, realizată la cele mai înalte standarde de către constructorul hușean și proiectată de către SC Striblea SRL.

”Aici am întâlnit drumuri de pământ, cu pietruiri atât cât putea acoperi bugetul primăriei. Ploile transformau drumul într-unul nepracticabil. Acum, localitățile par împrospătate, mai bogate. Atunci când ai un drum asfaltat, se schimbă și aspectul localității. În cazul comunei Fălciu au ieșit la iveală zeci de kilometri de drumuri asfaltate și la multe dintre ele, ne-am adus aportul. Astfel, după ce ne vom retrage din activitate putem spune că ne-am pus amprenta pe foarte multe lucrări, timp de 45 de ani de proiectare. Chiar dacă nu suntem vasluieni la origine, suntem tare mândri de acest județ”, au spus reprezentanții firmei Striblea SRL.

De asemenea, primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, spune că acest proiect a venit în sprijinul comunității nu numai prin asfaltarea căilor de acces dar și prin atragerea de noi investitori în comună. ”Nu putem decât să mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, proiect care a devenit un vis împlinit. Când am venit la Fălciu, pe drumuri se vedeau urmele de tractoare. Acum se vede diferența. Pentru acest drum, valoarea investiției este foarte mare și nu a fost ușor de realizat. Vorbim de o investiție de aproximativ 21 de milioane de lei, făcută prin PNDL1. Mai mult, drumurile asfaltate atrag și investitori și acest lucru s-a întâmplat și în comuna Fălciu. Am reușit să asfaltăm aproximativ 40 de km de drumuri dar mai avem de lucru”, a spus primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru.

Lucrarea s-a dovedit una destul de complexă dar SC Viacons Rutier SRL a demonstrat, încă o dată, că nu degeaba este considerat cel mai bun constructor din județ. ”Am avut parte de o lucrare complexă și ne bucurăm că am reușit să contribuim la bunăstarea oamenilor din Fălciu. Vreau să felicit și echipa de proiectanți de la care am invățat multe dar și reprezentanții primărei Fălciu care ne-au sprijinit. Aici am reușit asfaltarea a 17 km de drumuri comunale și sătești și am întâlnit o lucrare cu un grad de dificultate destul de ridicat dar, împreună, am reuțit să facem față și să o ducem la bun sfârșit”, spun reprezentantul constructorului Viacons Rutier Huși.

Print Friendly, PDF & Email

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!