Scandalul examenelor trucate de la ISJ a pus conducerea instituției pe făraș. Sunt anunțate schimbări la vârful instituției

5
1299

Scandalul iscat în urma examenelor trucate pentru posturile de director de unități de învățământ nu a rămas fără ecou. Pe surse, am aflat că este luată în discuție schimbarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, iar cei care sunt acum la cârmă riscă chiar și dosare penale. ”Scandalul iscat de modul în care au fost organizate examenele pentru ocuparea posturilor de directori de școli a fost luat în serios de către cei care sunt acum în minister. Este anunțată schimbarea și cei care sunt acum la conducere să spună mulțumesc dacă scapă fără dosare penale”, spun sursele. Este suficient să ne amintim că, la Vaslui, președintele comisiilor de evaluare – atât la scris, cât și la interviu – a concursului pentru directori de școală a fost aceeași persoană care ocupă și funcția de președinte al comisiei de contestații: inspectorul general adjunct Mariana Elisabeta Cătănescu. Asta în condițiile în care metodologia ministerului interzice acest lucru.

”Nu a fost vorba de un concurs cinstit. Cum să spui că e concurs, când s-a prezentat câte o singură persoană pe fiecare post de director? Oamenii erau agreați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, li s-a spus să se prezinte acolo, că vor fi admiși. Au fost trimiși la concurs, au proptele politice, să fie clar! Unii dintre cei care concurează pentru directori de școli sunt praf și pulbere. Dacă ar fi un concurs pe bune, nu ar mai lua între 8.00 și 10.00, așa cum li s-a pus, la ordinele șefilor de sus.

Au venit cu subiecte servite la proba de interviu, știau deja ce vor fi întrebați, au primit deja asigurări că vor trece examenul, fie de la Inspectoratul Școlar, fie de la politicienii momentului. Fiecare director are interesul să rămână pe funcție, chiar dacă nu are nicio treabă cu postul, așa că au făcut plecăciuni la partidele politice care conduc acum România. Este trist că s-a ajuns aici”, spunea, la acea vreme, membrul comisiei de evaluare.

Print Friendly, PDF & Email

5 COMENTARII

  1. Dobitocilor! Acesta a fost cel mai corect concurs pentru ocuparea functiilor de directori de scoli din cate au fost. Pentru stiinta voastra au picat concursul multi membri sau simpatizanti PNL si l- au promovat multi de la PSD.Habar nu aveti de candidati si de metodologia de examen . Nu mai muscati ISJ- ul de fund ca nu e cazul.

  2. Mai Croitorule, nu ti- au dat astia de la ISJ un sandwich la pachet si te- ai pus cu tunul pe ei. Probabil ai halit sandwich – ul de la perdanti. Vai de capul lui jurnalism vasluian cu asa fripturisti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here