Vasluienii cu mașini mai vechi de 15 ani, în pericol să rămână fără ele. Până în 2026, un sfert de milion de rable vor dispărea de pe șosele

0
1480

Ministrul Mediului a anunțat că România și-a luat angajamentul să scoată din circulație 250.000 de mașini care sunt mai vechi de 15 ani, până în anul 2026. Condiția a fost pusă de UE, pentru ca țara noastră să poată primi fonduri europene pentru construirea de autostrăzi. Tanczos Barna a anunțat că ministerul va sprijini românii pentru schimbarea mașinilor vechi.

”Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoată din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.

Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante. Anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice, a transmis ministrul Mediului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here