Proteste ale polițiștilor vasluieni în fața Prefecturii! Sindicaliștii cer majorări salariale

0
304

Greva polițiștilor, anunăată de Sindicatul Europol, are ramificații și la Vaslui. Astfel, polițiștii vasluieni se alătură colegilor din țară și vor protesta, astăzi, între orele 10.00 – 12.00, în fața Prefecturii. Nemulțumirile lor sunt legate de drepturile salariale pe care, guvernanții, ”au uitat”, să le aplice. Mai exact, este vorba de aplicarea prevederilor Legii 153/2017, lege ce face referire la plata drepturilor salariale a celor plătiți din bani publici.

„Alianța politică care a preluat puterea pe finalul anului 2020, a fost resetată recent. A iesit de la guvernare USR și a intrat PSD, iar declarațiile cu pompoasele reforme peneliste par acum răsuflate. Mulți dintre cei care ne criticau pentru protestele de la început de an, au sfârșit prin a nu-și mai putea stăpâni lehamitea față de cel mai arogant și lipsit de relevanță fost prim-ministru din istoria României – Florin Cîțu. Dar indiferent de criticile primite, un lucru știm sigur și anume că cele 60 de mitinguri energice organizate în doar două luni pe timp de iarnă, dintre care multe în București, marcate cu fumigene și cu număr mare de participanți, ne-au validat încă o dată, dacă era nevoie, ca organizație sindicală care face ce spune!

Acum, premierul provine din structura de apărare și înțelege bine preocupările noastre. Cresc șansele ca noul executiv să decidă reluarea aplicării Legii-cadru 153/2017, însă mai este foarte puțin din anul în curs și nu avem încă nicio certitudine. Nu ne permitem luxul de a aștepta cuminți alte suspendări ale aplicării legii, care pentru o parte dintre bugetari echivalează cu diminuări salariale, creșterea prețurilor nefiind suspendată”, au transmis sindicaliștii.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here