Percheziții la persoane bănuite de trafic cu alcool

0
280

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu inspectori vamali din cadrul Direcției Generale Vamale, au efectuat 22 de percheziții, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de operațiuni ilicite cu alcool etilic. Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri. 

Perchezițiile efectuate, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia, s-au desfășurat pentru administrarea de probatoriu, într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunilor de ,,producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare […] în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, ,,achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse”, și ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. 

Din cercetări, a reieșit că, începând cu luna august a anului curent, până în prezent, mai multe persoane fizice ar fi desfășurat, în județul Argeș, activități de achiziționare, transport, deținere, prelucrare și vânzare alcool etilic și produse intermediare, cu încălcarea prevederilor legale referitoare, printre altele, la autorizarea și plata unor taxe către bugetul de stat. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5.000 de litri de substanțe lichide alcoolice, ale căror caracteristici urmează a fi stabilite, aproape 80.000 de lei, 8.000 de euro și 50 de kg. de articole pirotehnice. La activități, au participat polițiști specializați în investigarea criminalității economice, specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, precum și jandarmi din Argeș.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!