Fetița desculță din Hoceni care a renunţat la o afacere de succes pentru a oferi o șansă copiilor săraci

0
713
Sursa: Romania te Iubesc, foto: facebook

O tânără de 32 de ani a renunţat la o afacere de succes pentru a-i ajuta pe copiii mai puţini norocoşi să înveţe carte. Şi o face renovând şcoli, prin donaţii de tehnologie sau schimbând mentalităţi. A înfiinţat o platformă unde oricine poate pune o alertă despre greutăţile dintr-o şcoală sau nevoile unui copil. Iar noi, le putem rezolva cu ce şi cât avem. În două luni, pe hartaedu.ro s-au strâns 5 sute de alerte, dar şi 3 sute de mii de euro din donaţii. A crescut senină, dar desculță pe ulița unui sat dintr-un loc sărac cum e Vasluiul. S-a întreținut singură la facultate în București, iar la 25 de ani era deja un antreprenor de succes.

Ar fi putut avea tot confortul dat de o minte aplecată către afaceri, dar la 32 de ani s-a întors de unde a plecat. În sat, ulițele sunt acum asfaltate, dar copiii sunt la fel de sărmani. ”Acum am ajuns în comună. Nu știam că aici urma să fie punctul de început, așa a fost să fie, dar vezi cum te cheamă spre locurile natale instinctul?”.

Vasile Țabără este primar în comuna Hoceni de când Andra copilărea în bătătura bunicilor. Este localitatea unde Narada, asociația înființată de tânăra de 32 de ani, a făcut prima acțiune de voluntariat: le-a cumpărat biciclete copiilor, să poată ajunge la școală. ”Încăpeți acolo? Eu cu o femeie încap oriunde, aici am depozitat bicicletele pe timp de iarnă, copii au păstrat totul bine. Așa le-am propus și lor și părinților, îmi amintesc fetița care purta cască roz”. Andra nu ar fi înțeles câtă nevoie au copiii sărmani de ajutor, dacă ea însăși nu ar fi crescut într-o astfel de comunitate.

A făcut mulți bani ca antreprenor în domeniul frumuseții, dar și-a remodelat viața dăruindu-se altora. A făcut-o pentru ei, dar și pentru ea. Avea nevoie de asta după multele momente de răscruce din viață. A pierdut o sarcină, a trecut printr-un divorț în care a lăsat totul fostului soț și a simțit că are nevoie să o ia complet de la zero. Râsetele copiilor o încarcă și îi dau încredere că drumul nou pe care a pășit a fost bine ales. ”Trebuie să reușești să strunești mintea, să construiești o realitate care să te bucure, indiferent de ce aruncă viața la tine”. Când a înființat asociația Narada, acum cinci ani, nu știa câți sunt cei care au nevoie de ea. Încă avem copii flămânzi și desculți, școli care stau să cadă, iar peste 200.000 de elevi nu au acces la internet.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here