După o noapte cu ninsoare, se circulă pe toate drumurile naționale din județ! De dimineață, ninge iar!

0
620

Începând cu ora 9.00, ninge din nou la Vaslui, după o noapte cu vânt și căderi moderate de zăpadă, astfel că stratul de zăpadă măsoară în jur de 10 cm. Pe partea de drumuri județene sau naționale, nu sunt probleme deosebite, anunță autoritățile, se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt blocaje pe nicăieri în județ. Se pare că acel COG GALBEN de ninsori, de ieri, se prelungește și pe parcursul zilei de 28 decembrie.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

”Având în vedere atenţionările meteorologice COD GALBEN de vreme rea emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru perioada 27 decembrie 2021 – 28 decembrie 2021, atenţionăm conducătorii auto în privinţa pericolelor care pot apărea pe drumurile publice.

Fenomenele meteo prognozate în cazul CODULUI GALBEN (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceață) pot fi temporar periculoase pentru desfășurarea unor activități, dar altfel sunt obișnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Recomandăm cetăţenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile. Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare”, este mesajul primit de la IPJ Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here