Credea că va ajunge deputat de Vaslui, dar va ajunge în pușcărie! Va fi extrădat de la Chișinău!

0
579

Fostul deputat român Cristian Rizea, învinuit că a obţinut ilegal cetăţenia Republicii Moldova, a pierdut litigiul la Curtea de Apel Chişinău, relatează miercuri Radio Chişinău. Curtea de Apel Chişinău a respins apelul ex-deputatului român, care a contestat decizia primei instanţei, cu privire la retragerea cetăţeniei Republicii Moldova pe care o deţine.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Curţii de Apel Chişinău, Octeabrina Popa, instanţa a respins şi apelul privind acordarea azilului în Republica Moldova. În prezent nu există o decizie definitivă în acest dosar, care va reveni la instanţa de fond pentru reexaminare.

La 3 noiembrie 2020, preşedintele de la acea vreme Igor Dodon i-a retras cetăţenia Republici Moldova lui Cristian Rizea, care este condamnat penal în România pentru fapte de corupţie. Rizea a fost învinuit că a obţinut ilegal cetăţenia Republicii Moldova. Mai exact, el a ascuns faptul că era cercetat penal de autorităţile judiciare române şi că avea statut de inculpat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, fapt care nu i-ar fi permis obţinerea cetăţeniei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale l-a acuzat pe Cristian Rizea că a indicat date false în cadrul procedurii de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti, pe care a obţinut-o în 2017.

Rizea nu este străin de județul Vaslui. În 2016, acesta a lăsat aici o datorie de aproape 9.000 de euro, la alegerile parlamentare, după ce a consumat tot ce este mai scump și a fugit pe ușa din dos a hotelului în care a locuit pe perioada alegerilor parlamentare, auzind că nu a fost votat parlamentar de Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here