Gerul Bobotezei devine amintire! Joi, de Bobotează, peste Vaslui se abat temperaturi de 8 grade Celsius!

0
515

Toți creștinii așteaptă sărbătoarea Bobotezei, sărbătoare care încheie perioada sărbătorilor de iarnă, marcând momentul nașterii spirituale a Mântuitorului. Boboteaza, ca în fiecare an, se sărbătorește pe 6 ianuarie, atunci când sărbătorim Botezul Domnului. Este ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul. Prin tradiție, se spune că de Sărbătoarea Bobotezei afară este frig, vorbim de ”gerul Bobotezei”, deși această expresie vine din perioada în care credincioșii din România sărbătoreau pe rit vechi, adică pe 19 ianuarie.

În acest an, însă, nu vom vorbi de ger, de Bobotează, pentru că temperaturile vor fi pozitive, deci nici vorbă de temperaturi de îngheț. Meteorologii spun că joi, pe 6 ianuarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade. Cerul va avea înnorãri, în prima parte a intervalului în vestul, nordul şi în centrul teritoriului, iar seara şi noaptea şi în restul zonelor. Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe în majoritatea regiunilor, în zonele joase va ploua, iar în a doua parte a intervalului, cu precãdere în Transilvania şi Moldova, vor fi condiţii de transformare a ploilor în lapoviţã şi, trecãtor, ninsoare. La munte, treptat, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar local, în cursul zilei şi în regiunile centrale, sudice şi estice.

La Vaslui, noaptea de joi va aduce temperaturi de minus 1 grad Celsius, în timp ce ziua vom avea 8 grade Celsius, deci o vreme apropiată de perioada toamnei, mai mult.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!