Un cetățean de onoare al municipiului Vaslui este în mijlocul unui uriaș SCANDAL MEDIATIC în țara vecină! Toată lumea a sărit în apărarea sa!

0
1439

Scandal fără precedent în țara vecină. Societatea civilă, academicieni, diplomați de carieră și politicieni din Republica Moldova au semnat un apel public în care își arată nemulțumirea față de atacul grosolan al propagandei rusești împotriva maestrului Eugen Doga. Asta după ce, renumitul compozitor a semnat, împreună cu numeroase alte personalități, un apel public privind necesitatea retragerii trupelor rusești de ocupație din regiunea transnistreană.

În mesajul făcut public se menționează că mercenarii plătiți pentru dezbinarea societății moldovenești pe criterii etnice și întreținerea rusofobiei în rândul populației îndoctrinate atacă în haită. Pretinșii susținători din mass-media ai „intereselor rusești” în Moldova s-au repezit să-l linșeze mediatic pe compozitorul cu renume mondial Eugen Doga, cetățean de onoare al municipiului Vaslui, acuzându-l de rusofobie, pentru faptul că acesta că a semnat o Adresare colectivă către Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, Jens Stoltemberg, secretarul general al NATO, Charles Michel, președintele Consiliului European, cerând eliminarea trupelor rusești din Transnistria.

În Adresarea semnată de un grup mare de personalități din Republica Moldova se solicită „susținerea poziției  statului nostru, care dorește să trăiască fără trupe de ocupație pe teritoriul său”, reiterându-se necesitatea „ retragerii complete a trupelor și munițiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce va crea premizele necesare pentru reglementarea definitivă a conflictului transnistrean pe cale pașnică și va contribui la consolidarea stabilității și securității în întreaga regiune.”

Eugen Doga, alături de semnatarii Adresării, precum și alte sute de mii de oameni, militează pentru Independența reală a Moldovei, fără armată de ocupație pe teritoriul ei.

„De ce, totuși, personajele obscure din mass-media aservită rețelelor tenebre, corupte, oligarhice din Moldova, l-au extras din lista numeroasă de academicieni, personalități din cultură, politică și știință, anume pe Eugen Doga? În primul rând, pentru că distinsul compozitor se bucură de o popularitate uriașă în SUA, Europa și Rusia, numele lui fiind cunoscut deopotrivă, atât de Vladimir Putin cât și de Joe Biden, Jens Stoltemberg și Charles Michel, iar operele sale muzicale, îndrăgite de zeci de milioane de oameni, apropie popoarele lumii  între ele, nu le dezbină”, se arată în apelul public.

„Atacul murdar la adresa compozitorului Eugen Doga – simbol al culturii naționale, scoate la suprafață rețeaua de mercenari plătită de clanurile mafiote de la Moscova, Tiraspol și Chișinău, care întrețin prin mass-media de limbă rusă și holdingurile dodoniste,  rusofobia ca mijloc de conservare a modelului estic, banditesc, geopolitic de jefuire, sărăcire și ruinare a Republicii Moldova”, se mai arată în apelul societății civile.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here