Veste DRAMATICĂ pentru zeci de mii de vasluieni din mediul rural! Gunoiul se scumpește de la 1 ianuarie, veți plăti 2 lei în plus, de persoană!

0
1411

Întrunită în regim de urgență, conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui (ADIV) a decis, miercuri dimineață, majorarea tarifelor la colectarea gunoiului în mediul rural, o decizie votată de toți primarii vasluieni care au fost prezenți la ședință și care va avea un impact deosebit asupra a mii de familii din satele vasluiene.

Astfel, față de 5 lei/persoană, cât era tariful la salubrizare în mediul rural la 31 decembrie 2021, se va plăti 7 lei de persoană, o creștere cu 2 lei. Noile majorări se aplică de la 1 ianuarie 2022, iar facturile majorate în mediul rural vor veni începând cu 1 februarie. Asta înseamnă că o familie cu cinci persoane care plătea, la țară, 25 de lei pentru gunoi, până acum, va fi nevoită să scoată 35 de lei, de la 1 ianuarie a.c.

Vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Traifan, a explicat faptul că majorarea tarifului în mediul rural are legătură cu intenția autorităților locale de a extinde colectarea în sate de la fiecare gospodărie în parte.

”Am avut discuții cu primarii din orașe și municipii, care ne-au asigurat că vor crește gradul de colectare selectivă. Pe urban, tariful rămâne neschimbat la colectarea deșeurilor menajere, 11 lei/persoană. Am fost nevoiți să aprobăm, împreună cu colegii primari din județ, majorarea tarifelor cu 2 lei de persoană în mediul rural, astfel că noul tarif de salubritate în rural este de 7 lei/persoană, de la 1 ianuarie 2022. Știm că nu e o veste bună, însă decizia s-a luat după o analiză amănunțită, urmând ca această colectare să se facă din poartă în poartă, în satele județului Vaslui”, a explicat Trifan.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!