Încă o zi liberă pentru cei 20.000 de bugetari vasluieni, în acest an! Este o surpriză TOTALĂ!

0
614

Cei 20.000 de bugetari vasluieni vor beneficia de încă o zi liberă. Hotărârea Guvernului nr. 96/2022 privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial. Conform acesteia, ziua de 2 decembrie 2022 va fi zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice.

Principalele prevederi se referă la personalul și autoritățile din instituțiile publice. Astfel, ziua de 2 decembrie 2022 (vineri) va fi liberă pentru toți cei care lucrează la stat. Bugetarii își vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 decembrie, pentru ca ziua liberă să fie recuperată.

De aceste zile libere nu vor beneficia magistrații și personalul din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie 2022 și nici participanților în aceste procese și nici personalul din locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Totodată, este important de reținut că plățile prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în data de 2 decembrie 2022 vor fi înregistrate în contabilitate cu data de 5 decembrie.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!