Anul acesta, hușenii vor avea transport local cu autobuze electrice, anunță primarul Ioan Ciupilan! ”Mulțumesc hușenilor, pentru că au achitat taxele și impozitele locale”, spune edilul

0
638

Municipiul Huși are în acest an un buget care va permite realizarea unor obiective cerute intens de locuitori, spune primarul orașului, Ioan Ciupilan. Asta, în condițiile în care municipalitatea nu a mărit taxele și impozitele, așa cum s-a întâmplat în multe orașe din România. Va fi un an al proiectelor cu fonduri europene, pentru că Hușul își propune să atragă cât mai multe proiecte cu bani europeni.

”Am închis anul 2021 foarte bine, am achitat toate factu rile, ba chiar am rămas și cu niște bani, pentru că firmele de construcții nu au terminat lucrările programate. Aș vrea să menționez un lucru extrem de important. Am închis anul 2021 cu încasări, la taxele și impozitele locale, în procent de aproape 100%, iar pentru asta vreau să le muțumesc locuitorilor municipiului Huși, pentru că au fost aproape de noi, ne-au sprijinit și ne-au ajutat în tot ceea ce am întreprins în folosul comunității.

Chiar și acum, la început de an, încasările merg bine, hușenii vin să achite taxele și impozitele pentru tot anul 2022, beneficiind de o bonificație substanțială, conform legii”, spune primarul Hușului.

Conform edilului, în oraș au mai rămas de asfaltat între 5 și 7 km de străzi, pentru care sunt proiecte și vor fi depuse în vederea asfaltării lor, începând cu acest an. Restul străzilor sunt asfaltate, au toate utilitățile, după câțiva ani de investiții susținute din partea municipalității. Vor fi multe proiecte care se vor închide anul acesta, dar și multe care vor demara în 2022. Se va schimba iluminatul public, fiind aprobat deja proiectul pentru municipiul Huși, la Administrația Fondului de Mediu, vor fi proiecte de reabilitare termică a unor blocuri, dar și de asfaltare a unor străzi.

Foarte important este că, începând cu acest an, transportul public local din municipiul Huși va fi electrificat. Autoritățile locale investesc 8,8 milioane de euro în Planul de Mobilitate Urbană, proiect european. Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate 10 autobuze electrice, 52 de stații vor fi modernizate, va fi construită o stație de încărcare și un depou care va deservi mijloacele de transport. Totodata, în cadrul acestui proiect vor fi modernizate mai multe străzi pe o lungime de circa 3,5 kilometri.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!