Încep lucrările de modernizare la Grădinița nr. 8 din Bârlad!

0
250

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, pe 1 februarie 2022, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la unul dintre cele mai importante proiecte pentru învățământul local: „Modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 8”.
Câștigătorul licitației pentru execuția acestui proiect este Asocierea SC Urban Pproiect SA și SC KTZ Internațional SRL.
„Este unul dintre proiectele pe care le-am monitorizat îndeaproape și care va contribui la îmbunătățirea actului educațional din Bârlad. Odată ce lucrările se vor termina, Grădinița nr. 8 va deveni una dintre unitățile de profil din oraș cu o dotare modernă, conformă standardelor europene. Strădaniile noastre s-au îndreptat dintotdeauna către susținerea învățământului bârlădean, un domeniu prioritar pentru a cărui dezvoltare vom depune toate eforturile necesare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Conform proiectului investițional, la Grădinița nr. 8 se va realiza o extindere a clădirii actuale, care va adăposti, la parter, o sală multifuncțională ce va comunica direct cu clădirea existentă și o bucătărie cu spații anexe. La etaj, unitatea va avea două săli de grupă cu grupuri sanitare și depozite noi. De asemenea, în curte va fi amenajat un modern loc de joacă pentru copii, suprafața acestuia fiind prevăzută cu dale de cauciuc dispuse pe strat de nisip. Valoarea estimată a proiectului este de 3.027.426,08 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene. Termenul de execuție a lucrărilor este de 16 de luni de la semnarea contractului de lucrări.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!