Cu asta se ocupă Poliția și Jandarmeria din Vaslui? Zeci de baruri închise, 300 de oameni fără locuri de muncă, pierderi de zeci de MILIARDE lei vechi, în ultima lună!

0
1473

Miercurea Ciuc, sâmbătă, la prânz. Barurile sunt deschise peste tot, ba chiar în unele spații protejate cu folii de plastic se fumează, se beau tării, se consumă bere. lumea își vede de socializare și de începutul de week-end. Peste tot, chiar și la 20-30 de metri de clădirea Prefecturii și a Consiliului Județean Harghita.

Vaslui, sâmbătă, la prânz. De dimineață, asemeni unor haite de câini turbați, polițiștii și jandarmii năvălesc peste cele două-trei cafenele rămase deschise. După aceea, sunt controlate la sânge cele câteva restaurante rămase deschise. În rest, de la Gară și până spre Moara Grecilor, TOTUL este închis. Peste tot, vedeți astfel de sigilii. Ai zice că proverbiala prostie a milițienilor a răbufnit din plin în Vaslui, în mintea îngustă a unor șefi, care trimit hoarde de polițiști și jandarmi peste bruma de economie locală.

Probabil că, pâmă la urmă, vasluienii vor ieși din casă cu ghioagele, pentru că așa nu se mai poate. La Bârlad sau Huși, toată lumea funcționează, baruri, cafenele. La Vaslui, nu, pentru că, în tâmpenia lor, urmașii foștilor milițieni își dau în petic.

Vreți să aflați o doză de tâmpenie abuzivă din mintea unor milițieni vasluieni. Iată ce spune un patron de cafenea, închis în urmă cu o săptămână, după ce o turmă de 10 (ZECE) polițiști și jandarmi l-au controlat la miezul nopții: ”Au spus să plece cele câteva persoane acasă, deși era o întâlnire privată, ușile erau închise, nu intra nimeni. Plecăm acasă, pe la miezul nopții. Le ora 3.00, noaptea, suntem sunați să coborâm. În fața blocului, două mașini de poliție. Suntem duși la cafenea și ni se pune sigiliu. Fără niciun act, nimic, nimic!

Eu i-aș întreba pe acești ciobani îmbrăcați în hainele statului, ce urgență justifica trezirea noastră din somn, la 3 noaptea, cu o mulțime de polițiști și jandarmi pe lângă bloc? Ce urgență, domnule prefect? Ce urgență, domnule șef de la Poliție? Sunteți călăi, v-ați propus să ne închideți pe toți? Ce urmăriți?”.

Declarații grave, revoltătoare. Numai la Vaslui, din cauza unor polițiști imbecili, orașul este făcut zob. Conform unor calcule, sunt în jur de 300 de persoane care și-au pierdut slujbele la baruri, în timp ce firmele de distribuție și patronii de baruri pierd miliarde de lei vechi, zilnic, pentru că nu se mai vinde nimic în oraș.

Haideți să vedeți și minte de comandant de Miliție. O turmă din aceasta de polițiști și jandarmi a închis o cafenea, în care funcționau și jocuri de noroc, o sucursală a unei firme de pariuri sporive. Vin milițienii și blochează aparatele și terminalele de pariuri sportive, alături de activitatea din cafenea. Sigiliu pe ușă. Reprezentantul regional al firmei de pariuri merge la comandantul Miliției locale. ”Ce, vă împiedicăm noi să funcționați?”, spune individul cu epolați. ”Păi cum să funcționăm, câtă vreme ne-ați pus sigiliu la ușă? Închideți cafeneaua, dar lăsați-ne să funcționăm, acolo avem punct de lucru”, susține reprezentantul firmei. ”Funcționați cum doriți, dar nu umblați la sigiliu”, tună milițianul-șef.

Din păcate, aceasta este atitudinea Poliției și Jandarmeriei Vaslui, oameni care mai au puțin și năvălesc peste noi în case, cu pistoalele în mâini.

Nu vă este rușine, domnilor polițiști și jandarmi, să vă uitați în ochii copiilor voștri, atunci când știți că executați niște ordine idioate? Nu vedeți că peste tot în jurul Vasluiului viața continuă fără hăituială, fără închideri abuzive, fără atitudini de mari șmecheri ce sunteți, când purtați o cameră de filmat asupra voastră? Să vă fie rușine!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!