Transportul public al Bârladului, din nou în grija municipalității! Bârlădenii au noi autobuze!

0
382

Primarul municipiului Bârlad a anunțat că, începând de vineri, în posesia SC CUP SA (societate cu unic acționar Consiliul Local Bârlad) au intrat primele opt mijloace de transport în comun, dintr-un necesar estimat de 10 bucăți. Este vorba despre patru autobuze marca Volvo (clasă superioară de confort) și patru microbuze noi marca Mercedes Sprinter. Se estimează că la sfârșitul lunii aprilie mijloacele de transport ale noului operator să intre pe traseele deja existente.


„După ani de zile, transportul public local al Bârladului se întoarce la Primăria Municipiului Bârlad. Foarte important de precizat este că acest lucru se întâmplă în condițiile în care pentru a putea accesa fonduri europene necesare achiziționării de autobuze electrice, care vor circula pe trase noi, trebuia ca acest serviciu de utilitate publică să fie în administrarea orașului. Practic, aceasta a fost o condiție importantă pentru asigurarea finanțării la proiectul de achiziție autobuze electrice din Mobilitatea Urbană. Noile mijloace de transport au, evident, un grad crescut de confort, însă pentru a face față cu brio fluxului de călători, vom mai achiziționate încă două sau trei, în funcție de buget. Mai trebuie spus că înființarea unor noi trasee este o necesitate dată de dezvoltarea și extinderea teritorială a municipiului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noul parc auto al SC CUP SA beneficiază de o autobază modernizată recent și care asigură toate condițiile necesare. Finanțarea celor opt mijloace de transport a fost asigurată de la bugetul local și este în cuantum de 2,5 milioane lei.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!