Un cetățean moldovean, reținut la Vaslui, trebuie să execute 5 ani de închisoare în Ucraina! A fost plasat sub control judiciar, în Vaslui!

0
261

Curtea de Apel Iași a decis marți ca Sergiu Cebotaru, persoană cu cetăţenie moldovenească, aflat în stare de reţinere în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Vaslui să fie trecut la măsura controlului judiciar. Moldoveanul ar trebui să fie extrădat în Ucraina pentru executarea unei pedepse de 5 ani închisoare aplicate prin sentința nr. 138/936/2015, din 14 aprilie 2015 a Judecătoriei Mohyliv-Podilskyi, regiunea Vinnytsia, pentru comiterea infrac?iunii de contrabandă.

”În temeiul art. 242 alin.2 C.proc.pen., admite cererea de înlocuire a măsurii arestării provizorii cu măsura controlului judiciar, formulată de numitul Cebotaru Sergiu. În baza art. 43 alin. 5 din Legea nr. 302/2004 rap. la art. 211, art. 215 C.proc.pen., înlocuieşte măsura arestării provizorii luată faţă de numitul Cebotaru Sergiu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Desemnează Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Vaslui pentru supravegherea persoanei solicitate”, au decis judecătorii ieșeni. Până pe 18 februarie, autoritățile ucrainene vor trebui să depună documentele de extrădare la instanță.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!