Protest online al medicilor de familie din Vaslui: ”Este inuman ce se întâmplă”

1
267

Medicii de familie din județul Vaslui, alături de colegii lor din toată țara, se confruntă cu grave probleme administrative, de la izbucnirea pandemiei, probleme despre care se vorbește extrem de puțin. Anul trecut, Colegiul Medicilor din Romania (CMR) anunța că a primit multiple mesaje din partea medicilor de familie, având în vedere că aceștia au diverse bariere în exercitarea profesiei, unele probleme fiind reprezentate de:
– birocratizarea excesivă a medicinei de familie
– presiunea financiară din cauza lipsei de actualizare a tarifelor practicate de CNAS
– funcționarea defectuoasă în anumite perioade a Sistemului Informatic Unic Integrat.

Lucrurile au tot trenat și s-a ajuns, în 2022, ca situația să fie insuportabilă. Dr. Alexandru Tofan, medic de familie din municipiul Vaslui, a lansat în mediul online, pe www.petitieonline,com, o petiție publică, prin care cere debirocratizarea medicinei de familie și a sistemului sanitar în general. Petiția a fost semnată de zeci de persoane și o puteți semna la adresa https://www.petitieonline.com/debirocratizarea_medicinii_de_familie_i_a_sistemului_sanitar_in_general?fbclid=IwAR0Onwf4N_UZ9sXUslHUPW9kf9u8Z8mPblGWZvc_kFmxSv6LxeQFkBoIyeE.

Iată textul petiției:

”Noi, medicii de familie suntem sufocați de sarcini birocratice (fișe, registre de consultații, trimiteri, concedii medicale, scrisori medicale etc.), în conditiile în care folosim sisteme informatice. Am ajuns în situația ca atenția noastră să fie îndreptată mai mult către aceste hârtii decât asupra pacienților noștri. Am fost de la începutul pandemiei în prima linie și efortul nostru se vede și acum când facem și testari la cabinete, și vaccinări contra Covid 19. Dar este inuman să dai consultatii, să faci trimiteri, să testezi, să monitorizezi pacienții covid pozitiv și sa mai faci și sute de concedii medicale celor ieșiti din izolare sau carantină! Să cerem guvernanților să simplifice de urgență procedurile, așa cum se întâmplă și în alte țări europene”.

1 COMENTARIU

  1. Putorile cu parafa, vă spetiți muncind?
    Dacă nu vă convine, lăsați locul altora. Eu, în 12 ani, am fost de maxim 5 ori la doctora de familie, odată chiar m-a dat afară asistenta, după care au încercat să dreagă busuiocul, întotdeauna mi-a prescris rețete pe care să le cumpăr, deși sunt asigurată și putea să îmi prescrie compensate, mai mult, mi-a zis că” vezi că ți-am dat din farmacie, nu de la Calivita, dar dacă vrei, îți dau de la Calivita”

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!