Un fost procuror al Parchetului de la Vaslui candidează pentru un post de procuror la DNA Iași! Pe 6 mai, află decizia finală!

0
692

Ana Maria Aionițoaie, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, s-a înscris în cursa pentru obținerea unui post la Serviciul Teritorial Iași al DNA. Este singurul procuror din raza de competență a Parchetului Curții de Apel Iași care s-a înscris pentru acest post. Zilele acestea, Consiliul Suprem al Magistraturii a publicat lista celor 11 procurori din toată țara, ale căror dosare au fost admise, printre acestea fiind și cel al procurorului Ana Maria Aionițoaie.

Despre candidatul la postul de procuror al DNA Iași știm că a venit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în 2014, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani. A cerut transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, doi ani mai târziu, în 2016. Primul să dosar de omor a fost legat de o crimă din comuna Deleni, iar decizia inițială de a-l lăsa liber pe autorul crimei, care mai apoi a dispărut de acasă, a stârnit unele reacții în județ.

Prin Hotărârea nr.128/25.01.2022 a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, s-a aprobat organizarea, la București, în perioada 25 ianuarie – 6 mai 2022, a concursului pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în condițiile art. 87 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale Metodologiei privind procedura de concurs pentru numirea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, aprobată prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 722 din 20 noiembrie 2018, modificată prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 122 din 28 februarie 2019. Asta înseamnă că, pe 6 mai, fosta procuroare de la Vaslui va afla dacă a luat concursul la DNA.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!