Liceele din Vaslui, blocate de cazurile Covid! La ”Emil Racoviță”, 10-15 elevi pe zi cu adeverințe de la DSP!

0
1335

Situatie alarmantă pentru mai multe licee din Vaslui. Profesorii liceelor din reședința de județ sunt asediați de numărul mare de scutiri medicale ale elevilor care fie s-au îmbolnăvit de Covid 19, fie sunt contacți ai unor persoane pozitive. Numai la Liceul Emil Racoviță, conform unor surse interne, zilnic se primesc 10-15 adeverințe de scutire de la elevi, documente semnate de DSP, prin care elevii intră în carantină pe o perioadă de cinci zile, dacă sunt contacți ai unor caz Covid 19 (mamă, tată, în general), sau zece zile, în cazul în care sunt infectați cu coronavirus.

”Este jale! Avem un grup intern de Whattsap, pe care elevii ne trimit pe bandă rulantă adeverințe de la DSP. Numai de azi dimineață, de exemplu, am primit cel puțin zece astfel de adeverințe, dar sunt și zile cu 15 sau mai multe adeverințe. Vă dați seama, la un liceu cu 700 de elevi avem săptămânal un procent de 10 la sută din elevi în carantină, fapt ce afectează activitatea claselor”, a spus un profesor de la LER.

În ultima săptămână, la nivel național, a scăzut numărul de cazuri COVID-19 din mediul şcolar, informează Ministerul Educaţiei. În acelaşi timp, 54 de unităţi de învăţământ şi 2.025 de clase/grupe funcţionează în sistem online. La momentul raportării, 19.064 de elevi/preşcolari erau bolnavi de COVID-29 şi, de asemenea, 4.703 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar.

Ministerul Educaţiei precizează că în urma administrării testelor de salivă, în săptămâna 7 – 11 februarie 2022 au fost 4.167 de teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!