Mii de vasluieni sunt consternați de dispariția compozitorului Marcel Iorga! Curg mesajele îndurerate pe rețelele de socializare!

0
1063

Lumea artistică din România este în doliu, Vasluiul plânge după cel ce a fost Marcel Iorga, compozitor, tată, prieten, OM adevărat. Nimeni nu și-ar fi închipuit, cu două-trei zile în urmă, un asemenea sfârșit pentru maestru. O boală nemiloasă, atroce, ni l-a luat dintre noi, lăsând un gol imens. Pe rețelele de socializare, mii de vasluieni, oameni din toată România își exprimă regretul față de dispariția marelui compozitor. Vasluiul este în doliu și se pregătește să-l conducă pe ultimul drum pe omul minunat, plin de viață, care a fost Marcel Iorga. Este un moment trist pentru toți vasluienii. Mesajele celor care l-au cunoscut spun totul despre personalitatea regretatului maestru.

”Încet și pe tăcute, părăsim această lume! Grupul vocal-instrumental MOVA a mai pierdut un artist! După Costel Tamaș, Marcel Iorga ne-a părăsit, lăsând un gol imens în inimile noastre.

Dumnezeu să-i lumineze calea, Prietene!

Să ai somnul lin, ocrotit de îngeri. Noi îți vom păstra amintirea vie și… NE VA FI DOR DE TINE!

Dumnezeu să-l ierte! – Ionel Trufea, fost solist vocal al trupei Mova

”Adio prieten drag, Marcel, Nu te voi uita niciodată! Lumină veșnică!” – Vasile Zălaru, artist

”Nu pot să cred că e adevărat… Tocmai am aflat că domnul Marcel Iorga și-a luat rămas bun pentru totdeauna de la această lume. Mult prea devreme… A fost un Om deosebit, un artist, un compozitor și un profesionist desăvârșit. A iubit copiii și lumea lor, lăsând în urmă numeroase piese frumoase, care vor dăinui în timp. Nu mai zic de sensibilele romanțe compuse… Sunt onorată că l-am cunoscut și că fetița mea a avut privilegiul de a colabora cu dumnealui.

Drum lin către stele, maestre!!!

Dumnezeu să vă odihnească în pace!” – Diana Elena Ursulescu, secretarul județului Vaslui

”IN MEMORIAM,

MARCEL IORGA

S-a stins unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a avut Vasluiul!

Am avut două colaborări cu el, prima a fost legată de „Imnul F.C. Vaslui”, iar cea de-a doua, paradoxal, a avut drept punct de plecare, boala care avea să-i curme firul vieții! „Adevărata boală”, un cântec manifest, scris de Marcel, pe versurile lui Marian Stere și pe care mi l-a încredințat spre interpretare, e un îndemn la bunătate și la iubire între oameni.

Adio, Om minunat! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău!” – Romică Brunchi, cantautor

”Viața ne prinde din nou nepregătiți…

Și, din păcate, încercând să facem bine pentru cei din jur, ne rătăcim uneori în detalii nesemnificative, uitând de obiectivele noastre cele mai importante…

Poate că ar fi fost bine să ne concentrăm mai mult pe a-i prețui și cinsti pe vasluienii care ne fac să ne mândrim și să ne consumăm mai puțin energia cu luptele politice.

Dar cine ar fi crezut că un bărbat în floarea vârstei va putea să ne părăsească atât de fulgerător și de subit?!?

Domnule Iorga, dumneavoastră ar fi trebuit să fiți oaspetele nostru, într-o ședință festivă, menită a vă conferi cea mai înaltă distincție a Consiliului Local al Municipiului Vaslui! În schimb, din nefericire, noi vom fi cei care vom veni pentru a vă aduce un ultim omagiu…

Lumină veșnică!” – Alexandru Barbu, consilier local

”E foarte tristă și dureroasă vestea plecării în lumea eternității a Maestrului Marcel Iorga! E greu de vorbit la trecut despre un OM mereu vesel, optimist, blând, generos, sensibil, talentat… A iubit copiii și muzica oferindu-le compoziții de neuitat. Am avut onoarea și privilegiul să colaborăm și să interpretăm minunatele creații.

Grație piesei „Fetele”, Mara și-a îndeplinit visul de a cânta pe scena Festivalului Mamaia copiilor, 2021 obținând un minunat premiu care știu că ne-a adus atâta bucurie tuturor.

Ați fost trup și suflet lângă ea urmărindu-i fiecare mișcare, sunet pentru a fi momentul artistic așa cum vă doreați.

Și aveam atâtea planuri…dar, se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu dumneavoastră! „Fetele” („albăstrelele” așa cum ne alintați) vă vor purta mereu în inimile lor sincere! Regrete eterne! Suntem cu gândul alături de familie! Dumnezeu să vă poarte spre lumină!” – Mariana Matasa

”Nu pot să cred asa ceva, nu este mult de când ne-am vazut și iti doreai sa ajungi in acest an la festivalul nostru de la Baia Mare, iar duminică sa ii vezi pe Rares Andrei Ember si Vlad Man in recital la Vaslui….

Ramas bun maestre Marcel Iorga , nu te vom uita” – Andrea Nicoleta Ember

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!