Elevii județului Vaslui, în vizită la Senatul României! Proiectul senatoarei Gabriela Crețu, la final!

0
519

Proiectul „Senator pentru o zi” a ajuns la final. Ultima etapă a acestui concurs s-a desfășurat chiar în „inima” Senatului României. Miercuri, 23 februarie, doamna senator GABRIELA CREȚU a fost gazdă pentru elevii de liceele din județul Vaslui care au participat la concursul intitulat sugestiv “Senator pentru o zi”.

Cei 22 de elevi participanți la acest concurs de la liceele din județul Vaslui, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui, Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Liceul Tehnologic “Marcel Guguianu” Zorleni, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, Liceul Pedagogic „Alexandru Vlahuță” Bârlad, coordonați de dna. prof. Lisievici Gabriela, dna. prof. Siminciuc Gabriela, dl. prof. Gându Liviu, dl. prof. Pricop Gheorghe care au participat în ianuarie în cadrul primei etape a concursului, au putut să își pună în valoare ideile și gândurile în sala de plen a Parlamentului României.

Tinerii participanți au putut beneficia de un scurt tur al Senatului României și al Camerei Deputaților cu explicațiile aferente oferite de un ghid. Punctul culminant a fost reprezentat de participarea, pentru câteva minute, la ședința de plen a Parlamentului României și bucurându-se de salutul dnei. senator de la tribună. De asemenea, elevii au fost onorați să fie prezenți și la un scurt moment din cadrul unei ședinte a Comisiei Muncii de la Camera Deputaților.

Bineînțeles că, evenimentul s-a încheiat cu premierea tuturor elevilor în cadrul unei mese rotunde la care au fost prezenți colegi ai dnei. senator, precum Eduard Popica, Adrian Solomon, Bogdan Matei, Robert Cazanciuc ș.a. Certificarea fiecărui tânăr drept „senator pentru o zi” s-a desfășurat cu mari emoții atât pentru organizatori, cât și pentru participanți.

”Pe această cale aducem mulțumiri și Reprezentanței Comisiei Europene în România care ne-a sprijinit în premierea elevilor cu diferite materiale informative despre Uniuniea Europeană și numai. ceastă activitate s-a dorit a fi un cadru de dialog cu tinerii europeni vasluieni, preluându-se ideea Conferinței privind „Viitorul Europei” lansată de către Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană, conferință în cadrul căreia doamna senator este membră.

De asemenea, activitatea a fost un prilej prin care tinerii au putut deveni un punct de referinţă pentru administraţia de la nivel național sau european și totodată au putut avea rolul de protagonişti în procesul de schimbare a viitorului comunității locale, naționale și chiar europene.

Tinerii trebuie lăsaţi să se exprime, trebuie să fie ascultaţi şi trebuie să li se ia în considerare propunerile. Ideea de fond este aceea de a transforma tânărul într-un cetăţean conştient care participă la viaţa comunităţii locale, naționale și chiar europene”, au declarat cei din staff-ul senatoarei Gabriela Crețu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!