Zeci de locuitori din Boțești, în frunte cu primarul comunei, au luptat cu flăcările, noaptea trecută! Polițiștii comunei, la datorie!

0
700

Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Boțești, comuna Boțești. La intervenție au mai participat SVSU Boțești și încă 25 localnici voluntari conduși de primarul comunei, Adrian Pantea. De asemenea, la intervenție au participat și doi colegi polițiști, anunță ISU Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în două focare distincte, pe o suprafață de aproximativ 14 hectare vegetație uscată și mărăciniș, existând pericol de propagare la 12 locuințe, o stână și o suprafață de pădure. S-a acționat pe trei sectoare de stingere, două pentru protecția locuințelor și a pădurii, iar cel de-al treilea, pentru limitarea și lichidarea incendiului.

După aproximativ trei ore și jumătate, incendiul a fost lichidat. Incendiul care amenința pădurea a fost oprit la aproximativ 20 metri în fața suprafeței împădurite.

Au ars aproximativ 16 hectare vegetație uscată și mărăciniș. Au fost salvate cele 12 locuințe, adăpostul de animale și aproximativ 15 hectare pădure de foioase. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!