Directorul Spitalului Municipal Huși, la prima ședință a Asociației Spitalelor din România! ”Vom primi sprijin în accesarea fondurilor europene”, spune dr. Popa

0
448

Week-end-ul trecut, a avut loc la Hotelul Marriott din București, prima întâlnire a Asociației Spitalelor Municipale, Orășenesti, Monospecialitate (ASMOMDC), organizație înființată în urma nevoii de răspuns la problemele curente pe care le întâmpină unitățile spitalicești reprezentate. La întâlnire a fost prezent și directorul Spitalului Municipal Huși, dr. Bogdan Popa. De altfel, spitalul din Huși, prin reprezentantul său legal, chirurgul Bogdan Popa, este membru fondator al acestei asociații, care își propune să apere și să promoveze interesele spitalelor municipale și orășenești din toată țara.

La această primă ședință, au fost dezbătute aspecte cu privire la statutul Asociației, atragerea de fonduri europene nerambursabile de către spitale, nevoile de formare profesională și soluționarea problemelor întâmpinate prin împărtășirea bunelor practici.

”Asociația va fi o platformă de sprijin a membrilor săi si profesioniștilor din domeniu, în relația cu Ministerul Sănătății, ANMCS, Casele de Asigurări Județene. Un rol central în activitatea Asociației va fi sprijinirea membrilor săi în a accesa fonduri externe nerambursabile, la întâlnire fiind invitați si specialiști de la fonduri-structurale.ro”, a precizat directorul Spitalului Municipal Huși.

La întâlnirea Asociației Spitalelor au fost prezenți în jur de 60 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, județene, directori ai DSP, actuali si foști manageri de spitale, directori medicali, directori financiari contabili, specialiști din sistemul sanitar, profesioniști care si-au exprimat disponibilitatea de a împărtăși din experiența si activitatea lor.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!