VIDEO, FOTO Vasluienii vor putea dona sânge în reședința de județ! Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și deputatul Eduard Popica, la deschidere!

0
299

În vremea în care era prefect al județului Vaslui, cu cinci ani în urmă, Eduard Popica anunța că proiectul său de suflet era deschiderea unui centru de transfuzii și la Vaslui, pentru ca vasluienii, negreștenii și locuitorii din nordul județului să nu mai bată zeci de kilometri până la Bârlad, la Centrul Județean de Transfuzii. După ani de zile de eforturi, în colaborare cu Consiliul Județean, personal prin președintele Dumitru Buzatu, care s-a implicat în acest proiect, deputatul Popica își vede împlinit visul, în beneficiul celor 150.000 de locuitori ai județului, din aria de cuprindere a municipiului reședință.

”Începând cu 9 martie, cetățenii din municipiul Vaslui și comunitățile limitrofe pot dona sânge la noul Centru Mobil de recoltare deschis în cartierul 13 Decembrie din municipiul reședință de județ, în apropiere de Spitalul Județean Vaslui. Este un proiect de suflet al meu și al domnului președinte Dumitru Buzatu, încă din perioada în care am fost Prefect al Judetului Vaslui.

Mă bucur că acest centru mobil și-a început activitatea într-o perioadă în care există atâta nevoie de sânge, nu numai pentru spitalele din județ, ci pentru întreaga țară.

Sper să găsim cadrul legislativ, astfel încât personalul să fie angajat pentru acest centru de recoltare, astfel încât să mărim numărul donatorilor din municipiul Vaslui și comunele limitrofe.

Încă de astăzi, la Punctul Mobil de recoltare a sângelui a fost prezent un număr mare de persoane, aproximativ egal cu persoanele prezente la Centrul din Bârlad, fapt care ne bucură. Împreuna cu Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Spitalul Județean de Urgență Vaslui ne-am unit forțele și am reușit să amenajăm și să dotăm spațiul, astfel încât vasluienii să nu mai meargă până la Bârlad pentru a dona sânge”, a spus deputatul Popica.

Să mai spunem că spațiul în care funcționează punctul de donare de la Vaslui este situat în sediul fostei Case de Asigurări de Sănătate, în zona Gării, peste drum de magazinul Aurocor Gară.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!