Poliția din Vaslui, de râsul curcilor! Motivarea Miliției, pentru închiderea unui bar: ”Să demonstreze prin fapt pozitiv contrar că nu a săvârșit o contravenție”

0
965

Luna trecută, milițienii din Vaslui și-au dat în petic, ca nicăieri în țară. Au închis zeci de baruri, cafenele, terase, în timp ce în restul României (inclusiv în Bârlad, Huși sau Negrești) patronii de localuri își vedeau de afacerile lor fără să fie deranjați de nimeni. Dar, când dai ciobanului puterea pe mână…

Ei bine, în februarie, o gașcă de milițieni și jandarmi a năvălit într-un local din Vaslui, a aplicat amenzi în stânga și în dreapta, după care a sigilat localul pentru 30 de zile. Patronul a tot solicitat la Poliție documente care să explice în ce bază i s-a închis afacerea. NIMIC! Abia în martie, după ce a repornit activitatea, acesta primește documente de la Poliție, în bătaie de joc, așa cum se obișnuiește la Miliția din Vaslui.

Omul află stupefiat că polițiștii își dau singuri la gioale, spunând ba că erau în patrulare și au văzut oameni ieșind dintr-un bar, ba că a fost eveniment 112, ba că au fost contravenții la legile rutiere…. Te doare capul! Nu recunosc faptul că aveau pata pusă pe acel bar, dar asta e altă poveste.

După ce au făcut rău acelei afaceri, închizând-o timp de 30 de zile, cu pierderi de mii de lei, ce scriu domnii milițieni în instanță? Haideți să citim împreună o frază din puțul gândirii milițienești: ”ÎNTRUCÂT ESTE IMPOSIBILĂ DEMONSTRAREA UNUI FAPT NEGATIV, CONSIDERĂM CĂ SARCINA PROBEI REVINE PETENTULUI CARE TREBUIE SĂ DEMONSTREZE PRIN FAPTUL POZITIV CONTRAR CĂ NU A SĂVÂRȘIT CONTRAVENȚIILE REȚINUTE ÎN SARCINA SA”.

Aloo, domnii din Poliția Vaslui, cum luați salarii de la stat, când scrieți asemenea tâmpenii? Nu vă este jenă? Adică, hăituți patronii de localuri, după care în documentele oficiale le cereți tot celor pe care i-ați distrus să vă demonstreze că nu au greșit, pentru că dvs susțineți că este ”imposibilă demonstrarea unui fapt negativ”? Jenant! Foarte jenant!

Încă o exprimare din puțul gândirii milițienești, în documentația depusă la instanță: ”Fapta petentului a fost săvârșită într-un spațiu public, deschis și altor persoane, iar pericolul răspândirii virusului este unul foarte ridicat”. Spațiu public? Dar, de când un bar, spațiu privat, devine spațiu public? Au fost găsiți oameni care socializau în sediul Prefecturii? Al IPJ? Despre ce spațiu public este vorba?

Ce să mai spunem de afirmații că ”eram în patrulare pe strada X, când au ieșit trei persoane din bar”, iar la finalul procesului sunt depuse fișe de la evenimentul 112? Păi, ori pândeați la ușa barului, ori ați fost trimiși printr-un telefon primit la 112? Hotărâți-vă! Amatorism de doi bani al Poliției din Vaslui, condusă de un bârlădean. Alte comentarii sunt de prisos.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!