Vasluieni, gândiți-vă de două ori, înainte de a da foc la miriști! Amenzi URIAȘE pentru iresponsabili!

0
602

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că vor fi majorate amenzile pentru persoanele care dau foc miriştilor. Amenzile vor ajunge până la 15.000 pentru persoanele fizice şi 100.000 lei pentru persoanele juridice.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetaţie şi mirişti. În ciuda interdicţiei şi a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi au un efect negativ şi asupra solului.

Astfel am decis majorarea amenzilor contravenţionale pentru arderea miriştilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 şi 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 şi 100.000 lei. Am semnat proiectul ordonanţei de urgenţă si sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat”, a afirmat Tanczos Barna, joi, pe Facebook.

Numai în acest an, în județul Vaslui au fost înregistrate zeci de incendii la miriști, cu sute de hectare distruse de flăcări, dar și sate amenințate de flăcări.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!