Poliția Locală Vaslui a identificat 56 de rable în parcările orașului! Mașinile vor fi ridicate în termen legal!

0
128

Polițiștii locali vasluieni au identificat, în perioada 2 – 14 martie, au identificat un număr de 56 de vehicule în privința cărora există indicii temeinice că ar fi abandonate pe domeniul public.

Conform prevederilor art. 2, lit. b) din Legea nr. 421/2002, un vehicul este considerat abandonat atunci când există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice, practica unitară fiind în sensul îndeplinirii cumulative a următoarelor condiții:

– I.T.P-ul expirat;

– lipsă asigurare obligatorie RCA;

– stare de degradare a autovehicului care indică intenția proprietarului/ deținătorului legal de nu-l mai pune în circulație.

În urma verificărilor efectuate, din totalul de 56 vehicule identificate, un număr de 36 au fost înregistrate în evidența operativă a autoturismelor abandonate, continuându-se monitorizarea acestora până la data îndeplinirii condițiilor legale pentru a fi declarate abandonate, urmând a se demara procedura de ridicare, transport și depozitare, conform prevederilor HCL nr. 19/2021.

Proprietarii autovehiculelor identificate vor fi somați să le ridice de pe domeniul public, în caz contrar, la împlinirea termenului legal, acestea vor fi ridicate de operatorul autorizat și depozitate la locul special amenajat, conform prevederilor HCL nr. 19/2021.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!