Aceasta este sala la care visează toți automodeliștii din România! Vasile Pavăl, edilul Vasluiului, a făcut fericiți sute de copii din oraș!

0
624

De mulți, foarte mulți ani, pasiunea pentru automodele a profesorului Constantin Olaru a făcut ca, prin cercul său de la Palatul Copiilor să treacă sute, mii de copii, deveniți ulterior specialiști în diverse domenii. Din păcate, situația cunoscută a Palatului Copiilor, pe jumătate demolat, a făcut ca activitatea de modelism să se desfășoare prin tot felul de spații improvizate. În tot acest timp, elevii prof. Olaru s-au întors cu premii de la concursurile naționale, ceea ce a ridicat întrebarea: Oare nu se poate face ceva, pentru ca pasiunea pentru automodele să se desfășoare normal?

Răspunsul l-a dat primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, cel care a decis că elevii vasluieni trebuie să aibă spațiul lor, pentru a-și desfășura activitățile zilnice, dar și concursurile de gen. Primăria a reușit să pună în valoare o centrală termică dezafectată, în zona Cuza Vodă, deschizând oficial, sâmbătă, un Centru Multifuncțional pentru activități culturale și extrașcolare. Acesta adăpostește și cercul de automodele de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonat de profesorul Constantin Olaru.

Edilul Pavăl a dorit ca noua clădire să intre și în circuitul competițiilor sportive naționale, astfel că aici a fost inaugurat prima pistă dedicată automodelismului din țară, sâmbătă, la prânz. La momentul inaugural, a fost prezentă și conducerea Federației Române de Modelism, reprezentată de președintele Gabriel Mutu și secretarul general Ioana Dumitru. Cei doi au apreciat eforturile depuse de primărie și speră ca modelul de la Vaslui să fie preluat și de alte administrații din țară.

”Sunt impresionată de ce am văzut. Sincer nu m-am așteptat la așa ceva. M-am așteptat la o sală nu atât de bine realizată din punct de vedere tehnic și ceea ce am găsit depășește toate așteptările”, a spus Ioana Dumitru.

La rândul său, Gabriel Mutu l-a felicitat pe primarul Vasile Pavăl, fiindcă este singura autoritate care a convins consiliul local să investească în automodelism.

”Această sală se ridică la standarde europene. Începând de astăzi, domnul profesor Olaru nu mai are nici o scuză dacă nu aduce toate titlurile acasă. Felicitări domnului primar și consiliului local, care arată că există interes pentru susținerea sportului”, a spus președintele Federației Române de Modelism.

Ideea ca Vasluiul să aibă un circuit de automodelism i-a venit primarului Vasile Pavăl în urmă cu doi ani, când la ștrand a fost organizată o competiție națională de automodele, iar condițiile de concurs nu au fost propice.

”Automodelismul din Vaslui are o bază. Acum poate să-și desfășoare normal activitatea. Am imaginea unui concurs din 2019, când din nefericire n-am putut să asigur un traseu adecvat pe iarbă și atunci am decis să realizăm investiția, ca într-adevăr să aibă tot ce își doresc acești copii, fiindcă aici se formează caractere, se leagă prietenii, aici își vor aminti peste ani că la Vaslui s-au făcut lucruri frumoase”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Evenimentul a fost legat de organizarea primei ediții a Cupei Primăverii la automodele, la care participă echipaje din București, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Hârlău, Miercurea Ciuc, Pucioasa, Slobozia, Târgu Frumos și Vaslui.

Tot în acest cadru, Federația Română de Modelism a anunțat că sportivul Tudor Radu, de la Palatul Copiilor Vaslui, va primi zilele următoare titlul de Maestru al Sportului.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!