Razie a Poliției Bârlad și Poliției Rutiere județene, în oraș și comunele limitrofe! Șase șoferi au rămas pietoni!

0
294

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sprijiniți de polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au acționat pe drumurile publice din municipiul Bârlad și comunele arondate zonei de competență a municipiului Bârlad, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză sau care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat peste 15 polițiști, au fost verificate aproximativ peste 150 de vehicule, fiind legitimate peste 180 de persoane și testate alcoolscopic peste 100 de conducători de vehicule.

 În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 19.250 de lei. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză (4), depășire neregulamentară (1) și conducere sub influența alcoolului (1).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!