VIDEO Viacons Rutier a făcut o uriașă bucurie credincioșilor din județul Vaslui! Drum european, Mănăstirea din Ivănești este conectată la DN Vaslui-Bacău!

0
1562

Vineri după-amiază, pe o vreme care a semănat mai degrabă a iarnă, decât a primăvară, cu ninsoare și temperaturi scăzute, a fost recepționat drumul comunal care leagă Mănăstirea de pe dealul Ivăneștiului cu Drumul Național Vaslui-Bacău, obiectiv îndelung așteptat de credincioșii vasluieni. Constructorii de la Viacons Rutier Huși nu s-au dezmințit nici de această dată și au predat comunității locale un drum excepțional, de o calitate fără cusur. Pe o distanță de aproape 3,3 km, constructorii de la Viacons au lucrat ca la carte, proiectul fiind parte a Programului Național de Dezvoltare Locală. Cu sprijinul Consiliului Județean, care a susținut mereu primăriile care au avut proiecte prin PNDL, iată că a fost finalizat și acest drum, care a însemnat o investiție de 3,6 milioane lei, o sumă importantă pentru o comună precum Ivăneștiul.

”Este un obiectiv în 2007, pe fosta OG 7, era prevăzut cu macadam, dar noi ne-am zbătut și l-am asfaltat, iar rezultatele se văd aici, astăzi. Mulțumită firmei Viacons Rutier, prin implicarea dlui director general Ioan Ciomaga, o firmă care își respectă blazonul, o firmă de profesioniști, am reușit să inaugurăm acest drum. Este un drum care face legătura din DN2F către frumoasa noastră mănăstire, Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, oaza noastră de liniște, unde venim să ne reculegem și să ne încărcăm bateriile. Important la acest drum este și că face legătura cu satul Obârșenii Lingurari, din comuna Voinești, ceea ce înseamnă că are o utilitate extraordinară. Drumul se prezintă extraordinar, după cum poate observa oricine ajunge la noi, la mănăstire, iar faptul că am reușit să-l trecem pe PNDL a însemnat un lucru extraordinar pentru comuna Ivănești”, a spus primarul comunei Ivănești, Vasile Novac.

Echipa de la Viacons Rutier Huși a fost prezentă la acest moment special pentru comunittatea Ivăneștiului și nu numai, demonstrând că este un colectiv unit, profesionist, care realizează proiecte importante, de la an la an.

”Lucrarea a început anul trecut, pe zăpadă, și o finalizăm acum tot pe zăpadă, ceea ce este un lucru frumos pentru noi, constructorii, dovadă că viața noastră nu este atât de ușoară, pe șantier. Este o bucurie mare pentru noi, când vedem o lucrare atât de frumoasă, ajunsă la final. Din păcate, este penultima noastră lucrare pe PNDL, mai avem una singură de predat, în urma noastră rămân foarte multe drumuri realizate impecabil. Așteptăm, acum, celălalt proiect mare, care va fi promovat de Ministerul Dezvoltării, ”Anghel Saligny”, să sperăm că vom porni la drum cu proiecte noi”, a declarat Ioan Ciomaga, managerul general al Viacons Rutier Huși.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan a anunțat că instituția județeană va continua să sprijine comunitățile locale, pentru ca Vasluiul să devină un județ atractiv. ”Sprijinim procesul de modernizare a județului Vaslui”, a completat Trifan.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!