Aici se va extinde Parcul Copou, din Vaslui! Va fi unul din cele mai frumoase parcuri din Moldova!

0
1469

Ziua de 28 martie 2022 a marcat data la care Primăria municipiului Vaslui a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor proiectului Reconversia unui teren degradat din zona Copou în zonă verde și de agrement, proiect ale căror lucrări vor fi executate de Asocierea SC KATAR CONNEG SRL (lider) și SC EURAS GREEN COMPANY SRL (ofertant asociat), câștigătorii licitației. Proiectantul este SC PALTINUL INTERAX SRL.

Valoarea contractului este de 8.469.071,59 lei fără TVA, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 21 de luni.

Prin intervențiile asupra celor 16.073 mp, zona propusă pentru reabilitare va avea la final pergole, bănci, alei, rastele pentru biciclete, zone de joacă pentru copii, pe grupe de vârstă (1-5, 5-8, 8-12 ani), fântână arteziană pietonală în suprafață de 115 mp, zone verzi cu vegetație perenă și anuală, rețele electrice, instalație de apă-canalizare și sistem de irigații.

Totodată, se va realiza o parcare între str. Andrei Mureșan și terenul supus lucrărilor de reconversie.

Prezent la activitate, primarul municipiului, ing. Vasile Pavăl, a accentuat nevoia unor lucrări și finisaje de calitate, cu materiale conforme, întrucât spațiul supus atenției va constitui un model în amplul proiect de reamenajare a întregului parc Copou în viitor.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!