Un primar vasluian își avertizează concetățenii: ”Nu mai dați foc vegetației! Puneți în pericol satele comunei”

0
857

Mii de hectare de vegetație uscată, dar și plantații întregi de pomi fructiferi sau vie au căzut pradă flăcărilor, în această primăvară, după ce persoane certate cu legea și bunul simț au dat foc la miriști. Este și cazul comunei Hoceni, acolo unde s-au înregistrat zeci de incendii de vegetație. De fiecare dată, primarul comunei, Vasile Țabără, s-a mobilizat și, alături de oameni, a mers la stingerea incendiilor. Dar, deja, este prea mult, așa că edilul lansează un mesaj către consătenii săi, un mesaj ferm și fără echivoc.

”Stimati locuitori ai comunei Hoceni, vă pun în vedere să nu mai dați foc vegetației sau gunoaielor, acest lucru este interzis și poate produce pagube insemnate.

În comuna Hoceni, au fost în această perioadă peste 40 de incendii la care a participat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta al comunei, aspect care a condus la un mare efort și cheltuieli, apoi în multe situatii a fost și riscul de a scăpa focul în localitatile comunei, la gospodării.

Totodată, va îndemn să participați la stingerea incendiilor, arătând că fiecaruia dintre noi ni se poate întâmpla un astfel de eveniment”. anunță edilul Hoceniului.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!