Provocare lansată de directorul DSVSA Vaslui către crescătorii de animale, în preajma Paștelui! „Cine nu reușește, aștept să mă sune”, spune Dr. Ponea

0
597

Începe forfota de Paște și goana după miei, deși se pare că anul acesta prețul unui kilogram de carne de miel va fi destul de piperat. Având în vedere că, prin consumul cărnii de miel, se pot contracta diverse boli, dr. Mihai Ponea, directorul Direcției județene Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, lansează o provocare către fermieri și crescătorii de animale din județ.

„Vin cu rugămintea către fermieri, către crescătorii de animale, către primari să pregătească un loc special pentru sacrificarea mieilor, urmând că noi, DSVSA Vaslui, să asigurăm prezența medicilor veterinari în aceste spații. Din păcate, deși de Paște se taie în jur de 50.000 de miei în județul Vaslui, doar 1.000 sunt abatorizați, restul sunt sacrificați la stani, pe marginea drumului, ceea ce nu este în regulă”, a spus directorul DSVSA Vaslui.

Începând de luni, conducerea DSVSA va începe o serie de controale în județ, în piețe, la stani, la ferme, pentru a vedea în ce mod legislația privind sacrificarea mieilor este respectată. Acolo unde se vor găsi miei sacrificați ilegal, aceștia vor fi confiscați de echipele de control sanitar veterinare.

„Vreau să fiu aproape de fermieri, de crescătorii de animale, îi voi sprijini pentru situația în care vor să facă aceste centre de sacrificare pentru Paște. Cei care doresc să amenajeze centre temporare și întâmpină probleme, îi aștept să mă sune, le voi da tot sprijinul meu”, a completat directorul DSVSA Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!