Când rușii Z, noi X și 0! (Pamflet)

0
327

Probabil că ați văzut cu toții marcajul „Z” de pe tehnica militară rusească. Despre semnificație, greu de zis… Care că „victorie”, care că „Dumnezeu e cu noi”, care că doar atât știu rușii să scrie cu caractere latine, care că „v-am spart, să moară mama!”…

Exact-exact nimeni nu știe ce înseamnă acel „Z”, dar cel mai probabil, nătângi cum sunt și se știu ivanii, s-au însemnat ca să se recunoască și să nu se omoare între ei. Deșteaptă tactică, mai ales că ucrainenii n-or ști și ei să scrie „Z”. Fraieri, nu?

Folosind același tipar ar marcării tehnicii militare cu o literă latinească, Armata Română (Drepți! Pentru onor, înainte! Drepți! Pe loc repaus!) a decis să folosească litera „X”, așa cum se poate vedea în poza de mai sus.

Ca și în cazul rușilor, nimeni nu știe exact ce ar trebui să însemne acest marcaj, dar iată mai jos câteva teorii:
O primă variantă ar fi că noi românii, cu puterea minții noastre, am anticipat de dinainte mișcarea militară actuală a Rusiei, precum și simbolul pe care ei îl vor folosi pentru marcaj. Știind că ei vor alege Z, noi ales (încă de atunci) X, literă plasată înaintea simbolului rus în alfabetul latin. Adică un fel de „pe unde plecați voi, noi ne-ntoarcem” sau de „ce face omul, face și maimuța”. Hai că i-am spart!

O altă variantă ar fi că multe dintre cadrele militare profesioniste (pe loc repaus! Continuați!) efectiv nu știu să scrie mai mult decât atât. Dacă cei din minister (pentru onor, știți povestea, nu mai repet) decideau, Doamne ferește!, să însemneze tehnica militară cu „H” (mare) de mână, cine știe ce polologhii mai apăreau pe tancuri!

O a treia posibilă variantă – și cea mai întemeiată, am spune noi – e că „X”-ul de pe tehnica militară românească reprezintă exact starea actuală a Armatei. Inițial, s-a gândit un marcaj de tipul „X și 0” dar, cum se obișnuiește la noi, s-a făcut economie la vopsea.

Adevărul e că X și 0 spune totul: mai mulți colonei și generali pe metrul pătrat decât are Pentagonul, subofițeri cu pântecele cât grajdul și militari profesioniști cărora li se fură armele în timp ce citesc molifte. Ptiu!, bată-v-ar!

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie interpretat ca atare. Îi asigurăm pe cititorii vasluiaunl.ro că nu am îndrăzni nicio secundă să luăm în derâdere durerea milioanelor de oameni pricinuită de războiul dintre cele două țări.

Întregul colectiv vasluianul.ro condamnă decizia criminală a Rusiei de a invada Ucraina și este cu sufletul alături de nevinovații din ambele tabere care au avut de suferit în urma acestui conflict armat.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!