Zeci de șoferi vitezomani și bețivi au fost prinși de Poliția Rutieră, în week-end! Amenzi record, de 120.000 lei!

0
306

Week-end-ul trecut, polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sprijiniți de polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui și de cei de ordine publică, din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză sau care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 26 de polițiști, au fost verificate aproximativ peste 260 de vehicule, fiind legitimate peste 265 de persoane și testate alcoolscopic peste 150 de conducători de vehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și legislațieiconexe, în valoare de peste 120.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 43 de permise de conducere și a fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză (34), depășire neregulamentară (5) și conducere sub influența alcoolului (4). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost următoarele: valabilitate expirată I.T.P. (1), și constatarea de defecțiuni tehnice (1).

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!