Polițiștii vasluieni au intrat în baruri și magazine! Au confiscat mii de lei care nu puteau fi justificați

1
312

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au derulat acțiuni, timp de două zile, pe raza întregului județ, acțiuni care au urmărit combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 85 de agenți economici și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzută de Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale.

În urma activităților derulate, au fost aplicate 42 desancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.500 de lei. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 13 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și6 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

Mai mult, au fost confiscați peste 4.700 delei, precum și bunuri în valoare de peste 1.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. asa da… intr zi la acelasi bar dimineata era un pret dupa amiaza alt pret …… Preturile oare sint puse cum vor barmanii/ospatarii. Dar cu copii sub 18 ani care umplu crismele ,, la un loc cu consumatorii majori cum ramane? Dar ,, cu bauturile aduse „de …. acasa ” neinregistrate si vindute la un pret.. de 10 ori mai mare cind le verificati?

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!