Trafic de minori și prostituție, polițiștii au făcut percheziții în mai multe județe

1
736

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Buzău, la două persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021, un bărbat, în vârstă de 21 ani, ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, o minoră, în vederea exploatării sexuale a acesteia, prin determinarea la întreținerea de relații sexuale, în schimbul unor sume de bani.

Tânărul ar fi închiriat apartamente în Ploiești, Constanța și Focșani și ar fi postat pe site-urile specializate anunțuri cu privire la oferirea de servicii sexuale de către minoră.

În activitatea infracțională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o altă tânără, în vârstă de 18 ani, din Buzău. Aceasta ar fi avut rolul de a o supraveghea pe victima minoră și de a-l informa cu privire la activitatea ei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop şi 2.000 de euro.

În cauză, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Astăzi, 12 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, iar, în cursul zilei de mâine, 13 aprilie, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. sigur la Vaslui nus? dar la negresti a ti fost…. persoana e cunoscuta de toata urbea …. vai,,, cum se acopera unii … haita de lupi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.