Informația momentului! Mii de dascăli vasluieni vor pleca în vacanță cu aceste documente!

0
243

Profesorii vasluieni vor primi vouchere de vacanță în sumă de 1.450 de lei. Ordinul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial, unde este precizat şi modul de acordare. „Voucherele de vacanță aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic și sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinație”, conform documentului.

De asemenea, potrivit documentului, pentru cei care în anul 2022 „au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, de către angajatorul unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază, potrivit legii.

Profesorii sau angajaţii din învăţământ care nu vor să primească vouchere de vacanță trebuie să depună o solicitare scrisă la unitatea unde lucrează, în 30 de zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial. Voucherele de vacanță au fost tăiate de Guvern în februarie 2021.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!