Tremură serios unii dintre primarii vasluieni! Alegeri în două tururi? PSD spune că NU!

0
419

Coaliția de guvernare este marcată de noi neînțelegeri după ce o parte dintre liberali s-au abținut de la un vot pentru respingerea unui proiect de lege care viza revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Proiectul de lege a fost inițiat da AUR și a fost supus la vot marți, pe 12 aprilie. Cu toate că acesta nu părea inițial că are vreo șansă, la votul final din Camera Deputaților, PSD ;i UDMR s-au opus categoric proiectului, în timp ce liberalii au fost divizați. Concret, 31 de aleși liberali din totalul de 60 s-au abținut de la vot. Inițiativa a fost întoarsă astfel înapoi în comisiile parlamentare.

Liberalii au fost criticați apoi în spațiul public de vicepreședintele Camerei Deputaților Daniel Suciu (PSD). Suciu i-a acuzat pe aleșii PNL că au încălcat discuția internă din coaliție pe această temă.

„Nu trebuie să votăm după un vot cu alt vot, sub impulsul unei emoţii, stimaţi colegi de la PNL. Vorbim de alegerea primarilor în două tururi şi, dacă ştiu eu bine, a existat o discuţie în coaliţie pe această temă şi cred că cineva a greşit la acest vot. Nu-i niciun fel de problemă. S-a întors la comisii şi vom rezolva această mică problemă. Am un mesaj inclusiv pentru primarii PNL: va rămâne vot într-un singur tur”, a declarat Daniel Suciu.

Alegerea primarilor în două tururi a fost și este un subiect delicat și pentru administrația locală vasluiană. Au fost mai multe situații, la alegerile locale, când unii candidați au ieșit primari la alegerile din septembrie 2020 la o diferență de câteva voturi (sau zeci de voturi). Majoritatea primarilor actuali ar fi reconfirmați din primul tur, însă vor fi și situații limită, în care două tururi ar schimba balanța voturilor.

.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!