Am aflat PRIMA ESTIMARE a programului ”Anghel Saligny” pentru județul Vaslui! Vor fi bani pentru toate investițiile!

0
1042

Programul ”Anghel Saligny” este, la momentul actual, cel mai așteptat program de investiții din județul Vaslui, singurul care poate relansa investițiile publice, după aproape doi ani de amorțeală. Cei 86 de primari vasluieni au depus sute de proiecte la București și așteaptă confirmarea pentru proiectele care vor primi finanțare.

Conform unor surse Vasluianul.ro, pe baza unei prime estimări făcute la Guvern și Ministerul Dezvoltării Publice

, județului Vaslui ar urma să-i revină suma de 1,47 miliarde lei, din care 530 de milioane de lei sunt sume prealocate pentru ceie 86 de UAT-uri, plus Consiliul Județean, astfel: comune – 4 milioane lei, orașe – 7 milioane lei, municipii – 10 milioane lei, municipiul reședință – 43 milioane lei, Consiliul Județean – 140 de milioane lei. Asta înseamnă că, scăzând suma prealocată, vor mai fi în plus, pentru a completa sumele la diverse proiecte, peste 917 de milioane lei, o sumă uriașă, cu care se vor putea implementa multe proiecte.

Se fac calcule și, foarte curând, se vor anunța sumele care rămân bătute în cuie la fiecare județ, anunță sursele noastre. Să mai spunem că, doar la nivel de CJ Vaslui, valoarea programelor depuse pe ”Anghel Saligny” depășesc 180 milioane lei.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!