Audieri tensionate pentru funcția de judecător CCR, anunță deputatul vasluian Eduard Popica! ”Să aibă șansă egală”, a spus parlamentarul

0
249

Miercuri, în cadrul Comisiei Juridice din Camera Deputaților, deputatul PSD de Vaslui, Eduard Popica, vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a participat la audierile celor trei candidați pentru funcția de Judecător al CCR. Bogdan Licu, Cristi Danileț și Ioan Sabău-Pop sunt cei trei candidați propuși pentru funcția de judecător CCR în locul lui Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră pe 10 iunie.

”Pe lângă cursul normal al lucrărilor, au existat și momente tensionate create, bineînțeles, de deputații USR care, încercând să victimizeze candidatul dumnealor, nu au fost de-acord cu modalitatea de vot propusă, și anume “propunere de aviz pozitiv pentru toți candidații”.
La Senat, s-a aplicat aceeași procedură, a avizului, așa cum este și normal, pentru că toti candidații trebuie să aibă șansa egală, de a se prezenta în fața plenului, pentru vot.

Dacă s-ar fi votat pentru fiecare candidat în parte, ex-magistratul Danilet nu ar fi primit aviz. Nici un om normal la cap nu putea să voteze un judecător exclus din magistratură, cu cerere de suspendare a hotărârii CSM, respinsă de Curtea de Apel Alba”, a declarat parlamentarul vasluian.

Comisia juridică va depune raportul până pe 29 aprilie. Votul în plen va fi dat săptămâna viitoare, cel mai probabil marți, pe 3 mai 2022.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!