Ploaie cu năbădăi, luni seara! La Vaslui a plouat, la Bârlad, nu! La Dumești, grindină mică, la Bădeana, 5l/mp!

0
998

A fost după-amiaza surprizelor meteo, luni spre orele 17.00, atunci când nori negri s-au adunat peste județul Vaslui. A plouat în reprize, pe diverse zone din județ. Să spunem că, la Vaslui, a plouat 10-15 l/mp, în timp ce la Delești sau Muntenii de Sus nu a plouat. La fel, la Bârlad nu a căzut un strop de apă, dar la Bădeana a a plouat în jur de 5 l/mp, spun autoritățile județene. Cea mai mare cantitate de apă, 20 l/mp, a fost la Dumești, acolo unde s-a înregistrat și o grindină de dimensiuni reduse, care nu a afectat culturile agricole sau pomii din livezi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo pentru marți, 10 mai 2022. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua de ieri, însă soarele se va menține pe cer în cea mai mare parte a țării.

Vor exista și condiții de ploaie cu caracter torențial, înnorări temporare și descărcări electrice în Carpații Occidentali și în Carpați Meridionali, local în Crișana, Banat, Oltenia și pe arii mai restrânse în rest, cel mai probabil în jumătatea vestică a Munteniei și în Transilvania. Se vor semnala cantițăți mari de apă și căderi de grindină în unele zone.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări de scurtă durată în sud-est și în celelalte regiuni, în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade Celsius și 25 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor de 3 grade Celsius și 11 grade Celsius. Spre sfârșitul nopții, izolat se va semnala ceață.

În București, temperaturile vor fi mai scăzute fața de ziua precedentă, însă cerul se va menține mai mult senin în prima parte a zilei. Vor exista condiții de ploaie în cel de-al doilea interval, când cerul va fi mai mult înnorat.

Cerul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul precipitațiilor. Temperaturile maxime vor atinge 20 grade Celsius – 21 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 8 grade Celsius – 9 grade Celsius.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!