Un bebeluș abandonat de părinți a primit Taina Botezului în capela DGASPC Vaslui! Gest creștinesc al părintelui Damian!

0
656

,,Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul,
Să ne bucurăm și să ne veselim intru ea””
Hristos a înviat!

Sfântul Botez este taina prin care omul, prin întreita afundare în apa sfințită de către preot, în numele Prea Sfintei Treimi, dobândește iertare de păcatul strămoșesc și de toate păcatele făcute până atunci, se naște din nou duhovnicește și se face membru al Bisericii lui Hristos.

Botezul este numit și „ușa tainelor”, pentru că numai prin botez devenim fii ai lui Dumnezeu după dar, putem primi și celelalte Sfinte Taine. Botezul este întemeiat de Mântuitorul prin cuvintele: „Mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh … (Matei 28, 19).”

„Dragi colegi și iubiți credincioși, luni a primit taina botezului pruncul Iulian – Constantin din asistenta maternala în capelă noastră.

La slujba Tainei Sfântului Botez au participat domnul Dragoș – Andrei Cazacu director general,doamna Roxana – Simona Hriscu director general adjunct, asistenți maternali profesioniști și colegi de la Serviciul Monitorizare copii.

Cu ajutorul Sf.Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și Sf. Ap. Andrei, ocrotitorii și binefăcătorii Sfântului Lăcaș și ai instituției continuăm activitatea spre Slava lui Dumnezeu și a noastră mântuire!

Hristos a înviat!”, a transmis părintele Petru Damian, sufletul capelei de la DGASPC Vaslui.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!